isobetong

Segment

Arkiv

Projekt MERLIN  – med effektivitet och mijöpåverkan i fokus 

Vi vill dela med oss av ett av våra senaste framgångsrika projekt i samarbete med HTE Produktion i Göteborg. Projektet MERLIN, beläget söder om IKEA Bäckebol, har varit en demonstration av effektivitet ur både tid- och miljöhänsyn. 

Under den första etappen har imponerande 3.777 kubikmeter Isobetong® pumpats ut för att täcka en yta på 3.080 kvadratmeter på endast 12 dagar. Denna snabba och effektiva process har möjliggjorts tack vare produktens unika egenskaper som lättfyllnadsmaterial. 

Projektet stod inför utmaningar relaterade till tidspress, där Isobetong® visade sig vara en idealisk lösning för att hantera detta och valet av fyllning har också lett till andra fördelar för kunden. Produktens förmåga att förhindra onormala sättningar och samtidigt kunna minska marktrycket mot närliggande känsliga områden, i det här fallet Göta Älv, har gjort den till ett val som främjar både hållbarhet och stabilitet.  
 
Komprimeringen av alternativa material skulle ha lett till vibrationer och genom att använda sig av Isobetong® i byggprocessen så har vi inte bara lyckats minska kundens arbetsinsats men också bidragit till en mer behaglig arbetsmiljö. 

En av de mest imponerande aspekterna vi får genom att använda Isobetong® är dess låga miljöpåverkan. Med endast 20% av klimatavtryck jämfört med alternativa material som lättklinker, är fyllningen ett tydligt val för hållbara byggprojekt som strävar efter att minska sin påverkan på miljön. 

Vi är stolta över vårt samarbete med HTE Produktion och ser fram emot att fortsätta leverera innovativa och hållbara lösningar för byggprojekt i framtiden.  

Dela den här artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler nyheter

blå stjärnan

Blå Stjärnan – snabbt och effektivt bygge tillsammans med Göteborgs Mark och Betong

På uppdrag av Göteborgs Mark och Betong har vi arbetat med grunden av det nya djursjukhuset i Mölndal. Sjukhuset omfattar en lokalarea på ca 7 000 kvm som kommer att erbjuda modern vård för hundar, katter, gnagare, reptiler och fåglar. Castellum bygger och förvaltar det nya djursjukhuset som kommer att innehålla avancerad medicinsk praktik där djurvälfärd och djurskydd är viktiga byggstenar. 

Läs mer »